Neljä vuoden aikaa

Pidän jokaisesta vuoden ajasta Suomessa. Olisi pidemmän päälle tylsää, jos meillä olisi vaan yksi tai vaikka kaksi vuoden aikaa. Jokaisessa neljässä on joitakin mukavia puolia. Kesällä tietysti valoisuus ja lämpö , syksyllä ruska ja auringon paiste, loppu syksyn pimeyskin on mukavaa ja kiehtovaa. Talvella lumi ja pakkaset, keväällä valon lisääntyminen ja luonnon herääminen on ihania asioita. 
Nyt on parasta se kun lunta alkaa satelemaan ja valkoinen lumi tuo valoa muuten pimeään vuoden aikaan. Luonnossa liikkuminen on voimaannuttaa. Liikkuminen metsässä on vielä helppoa ennen kuin lunta ei vielä ole paljoa.  Mukavaa on silloin kun ei ole muita ihmisiä näkyvissä ja saa ihan rauhassa kuljeskella koiran kanssa ja hengittää vapaasti.


Kommentit

 1. Kivoja nuo siniset hetket ulkona. Meillä oikein eilen ihastelin tuota ulkona olevaa himmeää valoa, vaikka aurinko ehkä paistoi hetkellisesti.

  VastaaPoista
 2. Sama vika, tykkään kaikista vuodenajoista! Ihanaa päivää Johanna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikissa vuoden ajoissa on oma viehätyksensä. Kiitos samoin :)

   Poista
 3. Kevään kirkkaus ja timanttihanget, kesän runsas valo, syksyn väriloisto ja pakkasilman graafinen maisema. Mitä muita selityksiä enään tarvitaan.
  Annuli

  VastaaPoista

Lähetä kommentti