Koukussa

Kun lapset ovat nukkumassa ja on hetki aikaa olla ihan vaan itsekseen, on ihan parasta viihdettä seurata jotain mukavaa tai jännittävää sarjaa. Mielestäni parhaimmat sarjat löytyvät Yle Areenasta, Netflixistä ja joitakin myös Ruudusta.

Tykkään katsella eniten eurooppalaisia sarjoja ja pohjoismaalaiset dekkarit on todella mukaansa tempaavia. Ainut miinus puoli näiden sarjojen katselemisessa on se, että et malta lopettaa, vaan kun ruutuun ilmestyy lupaus seuraavasta jaksosta on vaikea olla jatkamatta. Useasti nukahdankin kesken kaiken ja herään ohjelmasta tulevaan jännittävän kohdan musiikkiin.

Jännittävä dekkari vie ajatukset muualle päivittäin, saatat miettiä lenkillä käydessä, että milloin törmäät rikoksen uhriin. Aika hurjaa, kun mielikuvitus lähtee laukkaamaan. Onneksi nämä jännittävät sarjat eivät ole tulleet uniin. Jos dekkarit alkavat liiaksi mietityttämään, on parempi katsella jotain kevyttä ja hauskaa ohjelmaa.

Tässä muutamia omia suosikkejani


Killing löytyy Netflixistä nimellä jälkiä jättämättä. Sarja on alunperin Tanskalainen, josta on tehty amerikkalainen versio. Amerikkalainen versio löytyy siis Netflixistä. Sarjassa tutkitaan teinitytön murhaa. Sarja etenee aika verkkaiseen tahtiin, kunnes tutkimuksissa tapahtuu odottamattomia käänteitä. Sarja on hieman kuvattu synkkään sävyyn ja voi tuntua katsojasta ahdistavalta. On mukaansa tempaava, eikä malttaisi millään lopettaa katsomista.


Mustamaalatun ensimmäinen kausi löytyy netflixistä ja toinen kausi on näkynyt tv:stä, muistaakseni katsoin toisen kauden  katsomosta. Mustamaalattu on norjalainen sarja. Tässäkin sarjassa on kysymys teinitytön murhasta ja pääosan esittäjää on pidetty murhaajana vuosikausia. Pääosassa oleva yrittääkin kaikin mahdollisin keinoin selvittää murhaajan. 


Skam on varmasti monelle tuttu Yle areenalta. Sarja on aikuistenkin suosiossa, vaikka on suunnattu nuorille. Erittäin hyvä sarja mielestäni teini-ikäisten vanhemmille ja tulee mieleen omakin nuoruus ja kaikki ne tunneskaalat mitä silloin kauan sitten oli. Sarjassa käsitellään ajankohtaisia aiheita nuorten elämästä. Suosittelen.


Velvet muotitalon tarinan 2 kautta on nähtävillä netfliksissä ja 4 kausi on parhaillaan menossa yle areenalla. Sarjan punainen lanka rikkaan muotitalon omistajan ja köyhistä oloista tulleen ompelijan rakkaustarina. Sarjasta voi bongata todella hienoa ajanmukaista pukeutumista 50 luvulta 60 luvulle. Suosittelen tätäkin sarjaa lämpimästi.

Kommentit

  1. Tuosta mustamaalatusta tykkäsin minäkin. Oletko seurannut Gåsmammaa, sekin on musta ollut ihan hyvä.

    VastaaPoista
  2. Skamia aloin katsomaan, mutten jotenkin jaksanut seurata. Tosin joku sanoi, että paranee jatkuessaan.

    Itse ahmin juuri Netflixistä Suits-sarjan viidennen tuotantokauden, ja saan odottaa kuudetta kautta varmaan vuoden.

    The orange is the new black -sarjan uusin kausi tuli juuri Netflixiin, mutten jotenkin ole nyt sen sarjan katselutuulella. Kaipaan enemmän jotain kevyempää kesäiltoihin 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Orange is the New black en ainakaan kahden jakson perusteella jaksanut kiinnostaa, joten jätin sen katsomisen sitten siihen. En ole katsonut tuota suit sarjaa ollenkaan, kiitos vinkistä!

      Poista

Lähetä kommentti