Kevennystä

Lomasta huolimatta  on ollut hieman hiljaista blogin suhteen. Aina kun olisi ollut aikaa tulla tänne, olen tehnyt kuitenkin jotain muuta, ehkäpä hieman inspiraation puutetta ollut viime päivinä. Toisinaan tulee tunne, ettei tule mitään järkevää kirjoitettavaa tänne ja välillä tulee montakin ideaa mistä voisin kirjoitella, mutta ajanpuutteen vuoksi jää sitten kirjoittamatta. Pientä kriiseilyä siis blogin suhteen. 

Maanantaista lähtien olen ollut pienimuotoisella dieetillä, tämän kuvista näkyvän kirjan ohjeiden mukaisesti. Kyseessä kahden ruotsalaisen kaunokaisen kirjoittama hyvinvointi kirja, jossa on ohjeita liikkumiseen ja terveelliseen ruokavalioon. Samantyylisiä kirjoja löytyy kirjakaupoista pilvin pimein. Vaikka tämä onki vähän hieman  kliseinen, mutta innostuin kovasti nimenomaan ruokaohjeista ja jonkin verran myös kotijumppa ohjeista.

Olen jo pidemmän aikaa suunnitellut ruokavalion muutosta keveämpään suuntaan, mutta oikeastaan mitkään muut ruokavaliot tai dieetit eivät ole saaneet minua innostumaan. Kun taas tämän kirjan ruuat ovat enemmän makuuni. Paljon kasviksia, kalaa, marjoja, hedelmiä, lihaa jne. 

Tänään on viides päivä menossa keveämmällä ruokavaliolla, ja puntari näyttää jo nyt kilon vähemmän. Juuri näin se pitää mennäkin, nopeasti tuloksia tai minun kärsivällisyys ei riitä ;) Vaikka puntarihan ei saisi olla se mittari, mutta kyllähän se jotain kertoo, kun nyt jo tuloksia havaittavissa. 

Ainoa tavoite ruokavalion muutokselle ei ole pelkästään keventäminen, vaan myös niveltulehduksen lieventäminen, josko tällä olisi apua siihen.


 Rentouttavaa Pääsiäistä!

Kommentit

 1. Täytyykin tutustua tuohonbkirjaan, keventäminen on ollut mielessä täälläkin, mutta toteutus vielä uupuu :D. Kivaa pääaiäisen aikaa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tutustua, kivoja reseptejä tosiaankin. :)

   Poista
 2. Zemppiä kevennykseen, helppoa ei ole koskaan ja ehkä vaikeinta on se päätös ja siinä vielä pysyminen. Mukavaa pääsiäistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppoa ei ainakaan, mutta kivasti on mennyt tähän asti. :) Päätöksessä pysyminen on vaikeaa ja just kun on kaikkia herkkujakin tarjolla.

   Poista
 3. Itse olen taistellut syömiseni kanssa nyt useamman kuukauden. Puntarilla en ole nyt käynyt mutta olo tuntuu kevyemmältä (liekö uskottelua vain). Harmittaa eilinen repsahdus mutta eikös sitä joskus saakin hieman löysätä otetta ja nauttia herkuista kunhan palaa takaisin ruotuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysätä pitää välillä. Pienet repsahdukset eivät onneksi haittaa. :)

   Poista
 4. Tuo kirja vaikuttaa kivalta! Täällä kans ollut keventelyä, mutta nyt pääsiäinen on mennyt herkutellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja on kyllä kiva, suosittelen tutustumaan. Aika erilaisia reseptejä kuin esim Jutan superdieeteissä sun muissa. Kirjassa korostetaan nimenomaan terveellisiä ja puhtaita raaka-aineita.

   Poista
 5. Oletko tutustunut Hyvän olon hormoonidietti- kirjaan? Minua se kiinnostaa siinämäärin, että taidanpa ostaa.
  Olo alkaa keventyä vähitellen, sillä viiden viikon ja kahden antibioottikuurin jälkeen olen taas päässyt juoksemaan. Jes!
  Keittiöremppakin saatiin valmiiksi eli hymyyn on aihetta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole tutustunut, mutta kuulostaapa mielenkiintoiselta!
   Hienolta se teidän keittiö näyttikin, en ihmettele, jos hymyilyttää. :)

   Poista
 6. Minä olen koko tämän vuoden noudattanut pääpiirteissään alku.fi -ruokavaliota. Gluteeniton, maidoton, sokeriton. Paitsi että nyt viikonloppuisin löysään sen verran, että on käyty välillä pitsalla/ hampurilaisella ja karkkiakin olen syönyt. Mutta kyllä sen olosta huomaa kun ruokavaliosta poikkeaa. Tämä ruokavalio on tuntunut tosi helpolta. Joka aterialla syödään kasviksia/ marjoja, proteiinia ja hyvää rasvaa (pähkinät ym.). Yhdellä aterialla mukana myös hiihihydraatteja (minulla lähinnä riisiä). Ruokalu neljästi päivässä, mikä on sopinut minulle tosi hyvin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä tutustua tuohon! Nimenomaan helppous on kaiken a ja o. Kuulostaa aika samantyyppiseltä kuin mitä olen nyt noudattanut.
   Niin se pitää ollakin, että välillä vähän löysää ruokavalion suhteen.

   Poista

Lähetä kommentti