Kodinhoitohuone pohdintaa

Tervehdys!

Tällä hetkellä meillä on meneillään kellariremontti, jonne tulee kodinhoitohuone. Huoneen tulee olla luonnollisesti käytännöllinen, mutta myös kaunis. 

Huone on suorakaiteen muotoinen. Seinämateriaalina on kuultomaalattu paneli. Ikkunan alle tulee taso, jossa on hana ja allas. Pyykinpesukone ja kuivausrumpu tulee ikkunan oikealle puolelle. Vasemmalle puolelle tulee kaappitilaa. Haaveena olisi laittaa huoneeseen vielä poreallas. Poreallas kodihoitohuoneessa, kuulostaa vähän koomiselta, mutta sauna ja pesutilat löytyy heti nurkan takaa, joten ei ihan mahdoton ajatus.  Huone on vielä kovasti keskeneräinen, mutta loppusuoralla aletaan jo olla. Kun miettii mitä olemme kellarissa tehneet aiemmin, kellarin lattian särkeminen ja lattian kaivaminen sekä kivijalan jatkaminen alaspäin on totisesti vaatinut mieheltäni innostusta rintamamies talon remontointiin. Tämä pintaremontti on kivaa näihin aikaisempiin ponnistuksiin verrattuna.


Inspis kuvat on lainattu pinterestistä


Onko teillä kenties kokemusta kodinhoitohuoneesta kellarikerroksessa, miten se on käytännössä toiminut? Muutenkin otan mielelläni vinkkejä vastaan kodinhoitohuoneeseen liittyen.

Aurinkoista sunnuntaita!

Kommentit

 1. Ihania kuvia! Voi kun pääsisi tosiaan sisustaan kokonaan jonkun huoneen, se ois kivaa :) Meillä on kodinhoitohuone on välillä sellaisessa kaaoksessa, että voi hirveetä...Miehiä koetan sitten ohjastaa, että laittais vaatteensa oikeaan paikkaan...Ystävälläni on kellarissa kodinhoitohuone. En osaa siihen mitään neuvoja antaa. Heillä on myös saunatilat kellarissa. Aurinkoista sunnuntaita sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnitteleminen on kyllä kivaa, vaikka valinnan vaikeus tulee materiaalinen suhteen. Meillä on kellarissa myös saunatilat. Kodinhoitohuone taitaa usein olla sellainen paikka kodissa, missä tavarat , varsinkin vaatteet vähän hujanhajan. :)

   Poista
 2. Meillä on "kellarikerroksessa" kodinhoitohuone. Talomme on 3. kerroksessa. En tiedä voiko tuota alinta kerrosta sanoa sen kummemmin kellarikerrokseksi, ei siellä mitään kellaria ole :D. Ylimmässä kerroksessa meillä on makuuhuoneet, aulatilat sekä kylpyhuone jossa on tuo kaipaamasi amme. Keskikerros on pyhitetty yleiseen oleiluun eli keittiö, ruokailuhuone, olohuone ja TV-huone ym. Alimmaisessa on kodinhoitohuoneen lisäksi saunaosasto, vaatehuonetiloja ja sieltä pääsee myös varastoon ja autotalliin. Itse en ehkä kodinhoitohuoneeseen osaisi tuota ammesysteemiä laittaa, koska kodihoitohuone ainakin meillä on useimmiten pyykkihuollon jossain vaiheessa käytössä. On pyykkiä menossa ja tulossa ja naruillakin useimmiten aina jotain kuivumassa. Vaikka on kuivausrumpu niin kuivatan vaatteet enimmäkseen naruilla. Mutta ilman kodihoitohuonetta ei elämästä tulisi kyllä yhtään mitään, tai ainakin kaikki olisi hankalampaa. Hyvä valita rakentaa kodinhoitohuone ja juurikin tuonne alakertaan. Mitä sitä huoltotiloja turhaan paraatipaikoille tekemään <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ei meilläkään tosiaan kellaria siellä ole, nimitys johtunee siitä, että kerros on osittain maan alla. Heh, olenkin tässä naureskellut, että laitan pesukoneen päälle ja hyppään porealtaaseen lillumaan, kunnes pyykit on ripustus valmiina.

   Teillä onkin upea talo ainakin näkemieni kuvien perusteella. :)

   Poista
 3. Innolla odotan miltä lopputulos näyttää. Meillä kodari on pitkä ja kapea jossa on paljon kaappeja. Kamalassa siivossa se aina on. Lattialla on röykkiöittäin likapyykkiä ja osa kuivuu telineellä ja mitä kaikkea milloinkin siellä venyy ja vanuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Kodinhoitohuone on just usein sellainen välitilassa oleva huone, jossa on aina jokin vaatehuollon vaihe menossa. Tiedän, että meillä on kodari sen ainoan kerran siistinä, kun se on vasta valmistunut.

   Poista
 4. Ei ole kodinhoitohuonetta ja ei ole ammetta, mutta innokkaana seuraan miltä teidän lopputulos sitten näyttää. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos seuraat! Naurattaa vähän itseä tuo amme kodinhoitohuoneeseen ;)

   Poista
 5. Ihania inspiraatiokuvia! Kiva nähdä minkälainen valmiista lopputuloksesta tulee!
  Vinkkejä kodinhoitohuoneeseen? No laskutasot on ainakin tärkeitä. Ja umpinaiset kaapit. Ja vaalea työtaso on aika hankala käytössä...

  Meillä oli muuten poreamme yhdessä vuokra-asunnossa ja vuoden aikana käytettiin sitä ehkä kaksi kertaa!! Tulipa kokeiltua sekin vempele :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan kyllä innolla huoneen valmistumista! Kiitos hyvistä vinkeistä, ainakin laskutilaa on tulossa aika reilusti. Vielä mietin pyykkien kuskausta kerroksien välillä, kun vaatekaapit on kuitenkin tässä keskikerroksessa.

   Poista
 6. Meillä kodinhoitohuone on myös kellarissa. Poissa silmistä ja välillä myös mielestä... Ei meinaa muistaa pestä pyykkiä, kun eivät ole muistuttamassa silmien alla ��. Pyykkikuilusta haaveilen, saisi heittää vaatteet sitä pitkin suoraan kellariin.
  Kevätterkuin
  Petra

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän teillä on. Pyykkikuilu olisi kyllä huippu juttu, mutta meillä ei onnistu sellaista tehdä. Täytyypä tunnustaa, että jää nuo pyykit joskus pesemättä, vaikka pesukone onkin jatkuvasti näköpiirissä. ;)

   Poista

Lähetä kommentti