Terassisuunnitelmia

Näin keväällä on hyvä suunnata katse tuonne pihalle ja suunnitella uutta terassia. Sellainen meillä olisi tarkoitus rakentaa  vanhan tilalle, joka on suoraan sanottua aika karmea. No, mutta suunnitelmissa olisi tehdä talon eteen uusi portaikko ja siihen yhdistää terassi. Meidän ulkoporataikkoon paistaa aamuaurinko, jossa kesäisin tykkään juoda aamukahvin ja muuten vain viettää aikaa ja nauttia kesäaamuista. Tähän mennessä kahvit on juotu vaan rennosti portailla istuen. 

Terassi olisi tarkoitus olla mahdollisimman yksinkertainen ja kaiteita ei ehkä tulisi ollenkaan. Väri toiveena olisi harmaa, koska en tykkää painekyllästetyn laudan vihreästä sävystä, enkä oikein ruskeastakaan tällä hetkellä. Joten terassi laudat olisi tarkoitus käsitellä rautasulfaatilla, joka harmaannuttaa puun ennenaikaisesti ja myös suojaa puuta homeelta. Maata vasten tulevat laudat pitäisi varmaan olla kuitenkin (luultavasti?) painekyllästettyjä, etteivät lahoaisi ennenaikaisesti. En ole vielä perehtynyt rautasulfaatin käyttöön, joten en tiedä onko sillä lahoamista estävää vaikutusta. Jos teillä kokemuksia sen käytöstä, kommentoikaa ihmeessä!

Tässä alla on lehdestä napattuja kuvia, joissa on ainakin haluamani harmaa sävy. Terassin olisi tarkoitus olla juurikin näiden tyylinen, siis aika matala. Odotan niin innolla terassin tekemisen aloittamista, sulaisipa vaan tuo routa äkkiä. Kunhan pääsemme terassin kimppuun, kirjoittelen siitä ehdottomasti tänne. 


Tuo koira on kyllä söpö :)
Mukavaa viikonloppua!

Kommentit

 1. Heippa
  Löysin blogisi Sannan blogin kautta.

  Meillä on juurikin terassiremppa tuoreena ja tänä keväänä on tarkoitus se sitten käsitellä. Viime kesänä mieheni jatkoa vanhaa terassia painekyllästetyllä laudalla(vanhakin oli ihan samaa painekylästettyä lautaa. Olen joskus saanut ammattilaiselta vihjeen, että painekyllästetty pitäis antaa olla ainakin vuodenkierron rauhassa ennen käsittelyä.. hyvä syy oli siirtää.
  En itsekään pidä vihreästä, enkä ruskeasta, joten aika yksimielisesti me päädyimme mustaan. Sitten kun ahkerasti näitä blogeja selailen niin löysin vielä paremman vinkin - eli sekoitetaan harmaata ja mustaa - siihen sitten päädyimme. Tuosta rautasulfaatista ei ole mitään kokemusta. Tuo kulunut harmaa on kyllä viehättävä vaihtoehto. Samoin kuin tuo lehden terassi ja talo ja koira :))) ! Onnea terassiremppaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anne! Kiva, kun löysit tänne blogiini:). Kiitos vinkistä, kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta tuo harmaa ja mustan sekoitus. Toinen toistaan kauniimpia taloja kyllä löytyy noista lehdistä. :D

   Poista

Lähetä kommentti