Kasvislasagne

Ouluunkin saatiin maa valkoiseksi, kivaa!

Tänään ajattelin ilahduttaa teitä kasvislasagne ohjeen muodossa. Itse en kylläkään ole kasvissyöjä, vaan tykkään kyllä liharuuista enemmän kuin kasvisruuista. Salaatit ei varsinkaan kuulu lempiruokiini. Jotenkin vaan kylmä ruoka ei innosta ja varsinkaan kun salaatti ei mielestäni ole oikein täyttävää (riippuu tietenkin salaatista).

 Mutta jollakin tapaa niitä kasviksia tulisi kuitenkin syödä, olenkin nykyään laittanut kasvikset useimmiten uuniin ja syönyt lihan lisäkkeenä ja lisäksi perunaa tai pastaa tms. Tai sitten ujutan ne kasvikset suoraan ruokaan, kuten tässä kasvislasagessakin.

Kasvislasagneen tarvitset; kesäkurpitsaa , tomaattimurskaa, lasagnelevyjä, raejuustoa, juustoraastetta, pestoa, sipulia ja valkosipulia. Mausteina voi käyttää esim suolaa ja pippuria.

 
Pilko kesäkurpitsa ja sipulit. Kuulota öljyssä.
 
 
Lisää sitten joukkoon tomaattimurska, mausteina käytin suolaa ja pippuria. Anna hautua levyllä, niin kauan, että kesäkurpitsa on pehmentynyt.
 
 
 Sekoita sillä välin pesto, raejuusto ja juustoraaste tasaiseksi seokseksi.
 
 
Laita vuoan pohjalle hieman öljyä ja lao öljyn päälle lasagnelevyjä ja levyjen päälle tomaattimurska kesäkurpitsa seosta ja juustopesto seosta. Ja sama uudestaan.
 
 
Laita päällimäiseksi vielä juustoa ja minitomaatteja. Sitten lasagne uuniin, paista uunissa 200 astetta ja 20 min.
 
 
Valmista tuli. Ihana päästä syömään:)
 
 
Mielestäni helppo ja yksinkertainen ruoka tehdä sekä myös terveellinen.  Mukavaa vaihtelua tavalliselle lasagnelle. Valitettavasti tämä ei ainakaan meillä ole lasten mieleen, joten piti tehdä sitten vielä "oikeaa" lasagnea.
 
Ja jaloissa pyöri pikkuapulainen. :)
 
 
Ihanaa perjantain jatkoa!
 

Kommentit

  1. Näyttää herkulliselta, menee kokeiluun! :) -Tarja-

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kokeilla! Varsinkin, jos tykkäät pestosta:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti