perjantai 15. toukokuuta 2015

Pataleipä

Muutama vuosi sitten ystäväni kertoi minulle tästä pataleivästä, kuinka nopea ja helppoa tapa saada aamuisin uunituoretta leipää. Sen jälkeen olen sitä aina välillä tehnyt, varsinkin viikonloppu aamuja ilahduttamaan. 

Taikina tehdään illalla valmiiksi ja paistetaan aamulla padassa. Tadaa, lämmin rapeakuorinen sisältä pehmeä herkkuleipä on valmis.

Itse käytän keraamista pataa, mutta valurautainenkin käy. Ohjeita löytyy pilvin pimein netistä,  esim täältä.




Mukavaa viikonloppua itse kullekin!

4 kommenttia

  1. Näyttää hyvältä! Milloinkahan mää muistasin tehä tuota leipää...Monesti on ollut mielessä...Kivaa viikonloppua sulle myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen tekemään, on hyvää ja helppo tehdä :)

      Poista
  2. Pitääkin kokeilla joskus. Yönyli sämpylöitä olen joskus viikonloppuisin tehnyt, mutta tämä olisi vielä nopeampi kun jäisi se sämpylöiksi pyörittely pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan. Meillä ainkin lapset tykkää tosi paljon. :)

      Poista

© Belle semaine
Maira Gall