perjantai 12. syyskuuta 2014

Piirakka omista omenoistaMeillä on kaksi omenapuuta pihalla, toinen on koristeomenapuu, joka tekee ihan pikkuruisia omenoita, joita ei voi syödä. Toinen on rautatieomenapuu, jokayllätti  meidät kohtalaisella sadolla. Monta kertaa  on näyttänyt siltä, että se kuolee, koska se on istutettu hieman liian märälle paikalla. Mutta kerran leikattuamme puun syksyllä, teki se heti keväällä kukkia ja syksymmällä muutaman omenan. Olemme toistaneet leikkaamisen muutamana vuotena, on kukkia tullut aina sen jälkeen. Tälläista mutu tuntumalla tehtyä omenapuu  hoitoa.

Aikaisemmin en ole edes ajatellut, että se tuottaisi satoa ja varsinkaan sitä, että omenoita voisi syödä. No, täytyy myöntää, että aika kirpsakoita tapauksia nämä meidän omenat ovat. Mutta vanhin poikamme syö niitä mielellään ja kehuu jopa hyviksi. 

Eilen sitten kehotin mieheni ja keskimmäisen keräämään omenat puusta ja aloin tekemään piirakkataikinaa. Tulipas siitä maistuvaa piirakkaa ja tenavatkin tykkäsivät, extraa toi varmastikin juuri itsekasvatetut omenat.

Piirakan ohje löytyy täältä. Pieniä muutoksia tein reseptiin, laiton maidon tilalle creme vanillaa  ja kanelin sijasta käytin kaurahiutaleita ja ruskeaa sokeria sirottelin päälle.

Arvata saattaa, että tälle karvakuonolle maistui myös piirakka! ;-D


Ihanaa viikonloppua teille!

4 kommenttia

 1. Omenapiirakka on niiin hyvää! Samaa olen suinnitellut tekeväni viikonloppuna. Kivaa perjantain jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Niinpä, vähän liiankin hyvää ;). Kivaa perjantaita sinullekin!

  VastaaPoista
 3. Omenoista pitää pian tehdä piirakka täälläkin talossa. Myös uunissa paistettu omenahyve on mieletön herkku vaniljajääätelön kanssa. Kiva blogi sinulla. Taidanpa jäädä lukijaksi. :) http://nainentalossa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja tervetuloa lukijaksi<3 Täytyypä käydä tutustumassa blogiisi ihan ajan kanssa. Omenahyve on kyllä hyvää ja näppärä tehdä.

   Poista

© Belle semaine
Maira Gall