Kotikuvia II

Maaliskuista maanantaita!

Tänään esittelyssä olohuone. Olohuone on remontoitu myös kesällä 2007, samaan aikaan kuin ruokailuhuone. Olohuoneessa ehdottomasti parasta on kakluuni eli pönttöuuni. Kakluunin kuoret ja luukut ovat vanhat, minun mummolasta Raahen suunnalta. Kakluunin sisuksen muurasi eräs torniolainen muurari, joka osasi asiansa. Talossa ei aiemmin ollut tulisijaa, kiuasta lukuunottamatta. Joten, kun halusimme tulisijan, piti lattiaa vahvistaa kellarista käsin ja valaa kakluunille alusta, johon kakluuni sitten muurattiin. Kuoret on ruiskumaalautettu uudestaan ja niihin on tehty myös yksi kuori lisää, joten saimme kakluuniin lisäkorkeutta. Meidän talossa kun on alakerran huoneet hieman normaalia rintamiestalon huoneita korkeammat. Vastaavasti yläkerran huoneet ovat normaalia hieman matalammat.

Lattiat ovat samanlaista lankkua kuin ruokailuhuoneessakin. Ikkunat ovat alkuperäiset, tosin rapattu ja maalattu uudestaan. Seinissä on sammaleen vihreä väri, joka kaipaisi myös päivitystä. Olen ihastunut kovasti vaalean harmaaseen sävyyn, saapas nähdä vaihdetaanko keväällä sävyä. Huone on mielestäni parhaimmillaan kesällä, seinien vihreä väri on silloin kauneimmillaan.

Huonoja puolia voisi olla ikkunoiden vähyys ja huoneen muunneltavuus aika minimaalista, johtuen koko seinän täyttävästä kirjahyllystä. Sohvapöytää ei tällähetkellä ole lievän ahtauden vuoksi, tulevaisuudessa olisi sellainenkin ihan kiva. Vaaleammista sohvista olen myös haaveillut, mutta tällä haavaa vain haaveilua, ei taida olla mitään järkeä ostaa kovin vaaleita sohvaa tässä elämänvaiheessa, kun talossa on pieniä lapsia ja koira.





Kommentit