lauantai 2. toukokuuta 2015

Vappuna

 Meidän vapun pääteema oli syöminen, joka alkoi heti aamulla herättyämme överi aamupalalla. Josta löytyi suolaista ja makeaa herkkua. Ja tietenkin  simaa, jota nuoremmat pojat joivatkin ihan kiitettävästi. Iltapäivällä grillasimme pihvejä ja makkaraa, jota nautimme uuniperunoiden ja -kasvisten kera. Ja tietenkin niinkuin vappuun kuuluu, muutamat munkkikahvit.

pataleipä






Syömiseltä ehdimme käydä katsomassa jo perinteeksi tullutta vanhojen autojen kulkuetta.


 Ja meren rannassa ihmettelemässä kevään kulkua.





8 kommenttia

  1. Vapun traditioihin kuuluu juuri herkuttelu suolaisella ja makealla aamiaisella. Jos ja ken kykenee, kun aattoa on juhlittu. Meillä oli tyttären synttäreiden vuoksi yhdistetyt vappu- ja synttärikemut "aamubrunssi" meiningillä sukulaisille, joten onhan tuota nakkia ja perunasalaattia nyt naposteltu seuraavan vuoden tarpeisiin:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on. Herkuttelu onnistuu täällä ilman kosteaa aattoakin ;)

      Poista
  2. Kyllä ruoka tekee juhlan. Ja joskus on tosiaan mukava aloittaa kunnon syömingit jo aamusta :D. Meillä on jääkaapissa vieläkin aivan liikaa vapun syötävää. Vatsa huutaa jo keventämään, mutta mieli ei ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmillista on se, että herkkuja jää eikä napa enää vetäisi yhtään suupalaa. Onneksi meillä loppui herkut, niin voi alkaa vaihteeksi keventämään.

      Poista
  3. Samanlaista herkuttelua täälläkin...Hyvä ruoka, parempi mieli! Kivaa viikonlopun jatkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, herkuttelu on ihanaa!

      Mukavaa sunnuntaita!

      Poista
  4. Överiaamupalat ovat ihan parhautta! Pitääkin muistaa huomenaamulla, kun meilläkin on nuoriso käymässä kotona:)
    Kivaa viikonlopun jatkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuoriso varmasti ilahtuu. Äitinä on mukava hemmotella lapsia herkuilla.

      Kiitos samoin!

      Poista

© Belle semaine
Maira Gall